Nogomet
0

Christian Vieri na probnom testu u Blackburnu

Totalsport
Vieri, nekadašnji talijanski nogometni reprezentativac, za jedanaest dana će napuniti 36 godina, ali još uvijek ne želi reći zbogom nogometu...

Vieri nije u natjecateljskom pogonu od juna kada je dobio otkaz u Atalanti iz Bergama, ali ima namjeru vratiti se na travnjake početkom naredne sezone.

Naime, mnogi talijanski mediji naveli su u srijedu da će Vieri boraviti u trening kampu engleskog Premierligaša Blackburna na desetodnevnom testiranju. Ako zadovolji trenera Sama Allardycea i ostale čelnike ovog kluba, onda će potpisati jednogodišnji ugovor sa stalnim engleskim prvoligašem.

U posljednje vrijeme se dosta govorilo da bi gorostasni centarfor mogao nastaviti karijeru u Brazilu (Atletico Paranaense, Corinthians, Santos) ili Južnoj Africi (Ajax Cape Town), no svi ti transferi nisu realizirani.

U karijeri je Vieri bio poznat kao klasična nogometna "ptica selica", jer je popis klubova u kojima je nastupao uistinu podugačak. Nosio je dres Prata, Torina, Pise, Ravenne, Venezije, Atalante, Juventusa, Atletico Madrida, Intera, Lazija, Milana, Monaca i Fiorentine.