Nogomet
0

Chelsea deklasirao Schalke, Barcelona potopila Milan

Klix.ba
Barcelona - Milan (Foto: AFP)
Večeras su odigrani susreti 4. kola grupne faze Lige prvaka u grupama E, F, G i H. Chelsea je deklasirao Schalke, Barcelona je ubjedljivo savladala Milan, dok je žestoki susret u Njemačkoj završen pobjedom Arsenala protiv Borussije.

Chelsea - Schalke 3:0

Gostujući Schalke prvu sjajnu šansu u večerašnjoj utakmici imao je već u 5. minuti kada je Julian Draxler izveo centaršut s ruba šesnaesterca, ali lopta odlazi pored lijeve stative.

Schürrle je u 22. minuti pokušao dovesti Chelsea u vodstvo, ali njegova lopta odlazi pored desne stative. Tek je Eto'o uspio zatresti Schalkeovu mrežu i u 31. minuti Chelsea je vodio 1:0.

U drugom poluvremenu Eto'o ponovo postiže pogodak, te je Chelsea u 54. minuti vodio 2:0. No, tu nije bio kraj. Demba Ba u 83. minuti povećava vodstvo domaćina na konačnih 3:0.

Borussia Dortmund - Arsenal 0:1

Domaćin Borussia imao je zlatnu priliku da povede u 17. minuti kada je Subotić šutirao jako iz šesnaesterca, ali lopta odlazi tik pored gola. Slična situacija dogodila se i u 26. minuti kada je Blaszczykowski dočekao centaršut u šesnaestercu i promašio.

Još jednu zlatnu priliku imala je Borussia preko Henrikha Mkhitaryaana koji je dočekao centaršut u šesnaestercu i pucao na gol, ali njegov udarac nije bio precizan.

Nakon velikog broja prilika, konačno smo u 63. minuti imali priliku vidjeti gol. Arsenal je preko Ramseya, koji je pucao glavom, došao u prednost od 1:0.

Ovaj gol bio je okidač za žestoku igru s obje strane. Uslijedio je niz pokušaja oba tima da dođu do gola. No, utakmica je okončana rezultatom 1:0 u korist tima iz Engleske.

Barcelona - Milan 3:1

U ovom duelu bilo je vrlo napeto. Igrači oba tima pokušavali su probiti odbrambeni krug, ali nije im uspjelo. Barcelona je došla u prednost od 1:0 kada je sudija u 30. minuti dosudio penal. Strijelac je bio Lionel Messi koji je šutirao prema sredini, a golman se bacio u stranu.

U 40. minuti Barcelona konačno nalazi slabu tačku Milanove odbrane i preko Busquetsa koji puca glavom dolazi do prednosti od 2:0.

U sudijskoj nadonadi prvog poluvremena Barcelonin Pique pravi strašnu grešku. Skrenuo je loptu u svoju mrežu i smanjio vodstvo svog tima na 2:1.

No, to ispravlja Messi koji povećava vodstvo Španaca na konačnih 3:1.

Ovaj susret obilježila je i povreda Milanovog igrača Andree Polija koji je napustio igru u 73. minuti.

Liga prvaka, 4. kolo:

Grupa E Chelsea - Schalke 3:0 Basel - Steaua 1:1

Tabela:

  1. Chelsea 9
  2. Schalke 6
  3. Basel 5
  4. Steaua 2

Grupa F Borussia Dortmund - Arsenal 0:1 Napoli - Marseille 3:2

Tabela:

  1. Arsenal 9
  2. Napoli 9
  3. Borussia Dortmund 6
  4. Marseille 0

Grupa G Zenit - Porto 1:1 Atletico Madrid - Austria Beč 4:0

Tabela:

  1. Atletico Madrid 12
  2. Zenit 5
  3. Porto 4
  4. Austria Beč 1

Grupa H Barcelona - Milan 3:1 Ajax - Celtic 1:0

Tabela:

  1. Barcelona 10
  2. Milan 5
  3. Ajax 4
  4. Celtic 3