Skandal u Argentini
44

Četvorica saigrača optuženi za seksualni napad, odmah ih je klub otpustio

D. P.
Cufre (desno) igrao je i u Mallorci (Foto: EPA-EFE)
Cufre (desno) igrao je i u Mallorci (Foto: EPA-EFE)
Veliki skandal potresao je Argentinu nakon što su četvorica saigrača iz prvoligaša Velez Sarsfielda optužena za seksualni napad na 24-godišnju djevojku.

Nogometaši Abel Osorio, Jose Florentin, Braian Cufre i Sebastian Sosa isključeni su iz kluba, objavljeno je u zvaničnom saopćenju, nakon što ih je 24-godišnjakinja optužila za seksualni napad koji se navodno dogodio 3. marta.

Žrtva je podnijela tužbu Tužilaštvu za zločine protiv seksualnog integriteta u Tucumanu, a činjenice se trenutno istražuju.

U optužbi se navodi da je žrtva dobila poruku od igrača Veleza pod imenom Sebastian Sosa, koji ju je pozvao u hotel Hilton. Prihvatila je poziv, a onda je shvatila da su u sobi još trojica njegovih saigrača.

Fudbaleri su je ponudili pivom, a nakon nekog vremena počela je da se osjeća veoma loše, nakon čega su je seksualno zlostavljali bez njenog pristanka. Kada joj se zdravstveno stanje popravilo, pozvala je taksi i otišla kući.

Tužilaštvo je odmah zatražilo detaljan pregled žrtve te da se odjeća koju je nosila te noći stavi na raspolaganje pravosudnom sistemu na analizu.

Argentinski velikan Velez odmah je preduzeo akciju po tom pitanju, otpustio nogometaše te stavio na raspolaganje tužilaštvu sve relevantne informacije i elemente kako bi doprinijeli istrazi i razjašnjenju slučaja.

Od četvorice nogometaša, najpoznatije ime je svakako Braian Cufre, nogometaš kojeg pamtimo i iz Evrope. Riječ je o bivšem bočnom nogometašu Mallorce i Malage, kojeg smo gledali u La Ligi, a igrao je još i za MLS ekipu New York Cityja, filijalu Manchester Cityja.