Izjava u njegovom stilu
9

Cantona postao tek treći igrač u Kući slavnih Premier lige, ali njegova reakcija je neprocjenjiva

H. H.
Prije njega u kuću slavnih ušli su Alan Shearer i Thierry Henry (Foto: EPA-EFE)
Prije njega u kuću slavnih ušli su Alan Shearer i Thierry Henry (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Eric Cantona postao je tek treći igrač koji je ušao u uski krug Kuće slavnih engleske Premier lige, a iako je izjavio je da je počašćen, kontroverzni Francuz je u svom stilu dodao da to uopće nije iznenađenje.

Nakon što je Premier liga na društvenim mrežama odalo počast jednom od najboljih igrača Uniteda u historiji, njegovga genijalnost, buntovništvo i nepromišljenost koji su ga krasili tokom karijere, ponovo su došli do izražaja.

"Jako sam sretan i zaista ponosan. Ali, istinu govoreći, nisam iznenađen. Bio bih iznenađen da nisam primljen u Kuću slavnih", kazao je kontrovezni Francuz, osvrnuvši se na period karijere proveden u Engleskoj.

"Igrati u engleskoj u Premier ligi bio je san. Imao sam sreću igrati za Manchester United s fantastičnim igračima, divnim menadžerom i divnim navijačima. To je bio nogomet o kojem sam sanjao jer je Manchester United klub u kojem želite pobjeđivati. Tako je bilo još od doba Matta Busbyja. Pobjeđivanje je identitet i filozofija ovog kluba", kazao je Cantona za Sky.

Cantona je tako postao tek treći nogometaš koji je primljen u Kuću slavnih engleske Premier lige, nakon Alana Shearera i Thierryja Henryja.

Francuski as se iznenađujuće oprostio od nogometa u ljeto 1997., na vrhunucu karijere i sa samo 30 godina.