Anketa Beautifulpeople.com
0

Cannavaro najljepši, Rooney najružniji nogometaš

Sarajevo-x.com
Fabio Cannavaro (Foto: Reuters)
Fabio Cannavaro (Foto: Reuters)
Wayne Rooney je najružniji igrač na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, podaci su ankete provedene na stranici Beautifulpeople.com, kojoj se mogu priključiti samo lijepe osobe.

Rezultati sprovedene ankete pokazali su da najljepše nogometaše imaju selekcije Španije, Italije, Brazila, Francuske, Danske i Amerike, dok su najružniji fudbaleri na SP-u 2010. iz Engleske, Švicarske, Australije, Srbije, Koreje i Alžira. Naime, korisnici društvene stranice Beautifulpeople.com ocjenjivali su svakog igrača na Svjetskom prvenstvu.

Sudeći prema rezultatima ankete, u kojoj je učestvovalo 200.000 osoba, Italijan Fabio Cannavaro je najljepši igrač na Svjetskom prvenstvu, a slijede ga Španci Fernando Torres i David Villa.

"Kolektivno gledajući, najružnija je selekcija Alžira. Reprezentacija Engleske također spada među jedne od najružnijih, a predvodi je Wayne Rooney, najneatraktivniji igrač na cijelom svijetu. Međutim, moramo priznati da engleski igrači imaju prelijepe djevojke i supruge, no to je sigurno zbog njihovog mnogo privlačnijeg bankovnog računa", kazao je izvršni direktor stranice, Greg Hodge.

Jedini engleski reprezentativac koji je ocijenjen kao atraktivan i koji bi mogao pristupiti stranici Beautifulpeople.com je golman David James.

Napominjemo, Beautifulpeople.com je internet-stranica kojoj mogu pristupiti samo lijepe osobe. Naime, postojeći članovi pregledaju fotografiju osobe koja želi postati član zajednice, na osnovu čega ocjenjuju da li je ta osoba dovoljno lijepa da im se pridruži.