Nogomet
12

Bundesliga: Werder preokretom do trijumfa nad Wolfsburgom, novi nastup Hajrovića

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Werder je u 5. kolu njemačke Bundeslige bio domaćin Wolfsburgu. Domaći su pobijedili rezultatom 2:1

Werder je tražio bodove u duelu s Wolsburgom za bijeg iz opasne zone. U 7. minuti se ukazala prilika za domaće, tačnije za Moisandera, čiji je udarac glavom nakon kornera završio iznad gola Wolfsburga.

Nova prilika za Werder zabilježena je u 28. minuti, Junuzović je izveo slobodan udarac, a golman gostiju Casteels odbranio njegov pokušaj. Dvije minute kasnije prijete gosti nakon centaršuta Draxlera, no, Gomez nije uspio doći do lopte.

Igrala se 34. minuta kada je Gnabry uputio snažan udarac s distance, a lopta završila pored lijeve stative Wolfsburgovog gola. Pet minuta kasnije više sreće nije imao ni njegov saigrač Selassie, koji je također bio neprecizan. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti, Draxler je šutirao ka golu Bremena, a golman Drobny dobro odbranio. Ipak, gosti su poveli u 69. minuti autogolom Bauera, koji je u pokušaju da izbijanja poslao loptu u svoju mrežu.

Izjednačenje Werderu je donio Thy u 86. minuti susreta. Već u narednoj minuti je Draxler mogao donijeti novo vodstvo Wolfsburgu, ali nije pogodio. Kazna je uslijedila u sudijskoj nadoknadi utakmice kada je gol za preokret i pobjedu Werdera postigao Selassie.

Bh. reprezentativac Izet Hajrović igrao je do 90. minute za domaće.

Wolfsburg je 12. na tabeli sa pet bodova, dok je Werder 15. sa tri boda.