Nogomet
17

Bundesliga: Hajrovićev eurogol nedovoljan Werderu, Bayern razbio Ibiševićevu Herthu

Piše: E. B.
Lossl je bio nemoćan nakon Hajrovićevog udarca (Foto: EPA)
Lossl je bio nemoćan nakon Hajrovićevog udarca (Foto: EPA)
Današnjim utakmicama završeno je četvrto kolo Bundeslige. Izet Hajrović je postigao eurogol, ali Werder je opet poražen, baš kao i Schalke za koji opet nije nastupio Sead Kolašinac.

Bayern je ostao jedina ekipa sa svim pobjedama nakon što je razbio Herthu u Minhenu, a gosti iz Berlina mogu biti zadovoljni sa konačnih 3:0, s obzirom da je golman Jarstein imao nekoliko dobrih intervencija i spasio je svoju ekipu pravog potopa.

Golove za Bayern postigli su Ribery u 16., Thiago u 68. i Robben u 72. minuti meča. Vedad Ibišević je odigrao prvih 59 minuta meča.

Werder je ponovo poražen, i to kući od Mainza (1:2). Prvi gol na meču postigao je naš reprezentativac Izet Hajrović koji je postigao eurogol u 12. minuti. Hajrović, kojem je ovo bio drugi nastup ove sezone u redovima ekipe iz Bremena, je igrao do 70. minute. Malli je izjednačio rezultat u 87. minuti, a tri boda gostima donio je De Blasis u 90+2. minuti meča.

Schalke je nakon četiri kola također bez boda. U Gelsenkirchenu je slavio Köln sa visokih 3:1. Huntelaar je doveo domaćina u vodstvo u 36. minuti, a preokret gostima su donijeli Osako u 38., Modeste u 77. i Zoller u 84. minuti susreta. Na klupi Schalkea čitavu utakmicu je presjednio Sead Kolašinac.

Leipzig i Gladbach su podijelili bodove odigravši 1:1 (Werner 6' - Johnson 84'), dok su susret bez pogodaka odigrali Bayer i Augsburg.