Nogomet
2

Bundesliga: Bayern rutinski protiv Frankfurta, Kolašinac zaigrao nakon osam mjeseci

Klix.ba
(Foto: EPA)
Pet mečeva 28. koa Bundeslige nije ponudilo velika iznenađenja. Ono po čemu će današnji dan ostati upamćen je povratak Seada Kolašinca u tim Schalkea nakon osam mjeseci pauze.

Bayern je bez problema porazio Eintracht Frankfurt rezultatom 3:0 na domaćem terenu. U 15. minuti lijepu akciju Mullera i Lahma u pogodak je pretvorio Robert Lewandowski fantastičnim udarcem s vrha kaznenog prostora. U 66. minuti bili je 2:0, a strijelac po drugi put Robert Lewandowski. Konačnih 3:0 postavio je Muller.

Bayer Leverkusen je rezultatom 3:2 kao gost porazio tim Mainza. U 15. minuti utakmice Apotekari su poveli 1:0. Lijepu akciju po desnoj strani u pogodak je pretvorio Son Heung Min na centaršut Calhanoglua. U 60. minuti pogodak za 0:2 postigao je Stefan Kiesling. U 73. minuti sjajan dan za Apotekare zaključio je Calhanoglu golom za 0:3. Domaći igrači do kraja utakmice postižu dva pogotka dolaze, a strijelac je u 78. i 90. minuti bio Soto, u oba navrata iz penala. U pobjedničkom timu zbog povrede nije bilo Emira Spahića.

Već u prvom napadu M'gladbach dolazi u vodstvo pogotkom Wendta. U 32. minuti bilo je već 2:0, a strijelac Raffael. Pitanje pobjednika riješeno je u 67. minuti pogotkom Nordtveita za 3:0. Poraz Milionera u finišu je pogotkom za 3:1 ublažio Gundogan.

Mreže su tokom prvog poluvremena utakmice Paderborn – Augsburg mirovale, da bi u nastavku publika u razmaku od 12 minuta vidjela tri pogotka. Poveli su domaći golom Kachunge. Četiri minute kasnije izjednačio je Hojbjerg, da bi malo kasnije pogodak za 2:1 postigao hrvatski internacionalac Srđan Lakić. Svih 90 minuta u pobjedničkom timu odigrao je Mario Vrančić.

Susret između Schalkea i Freiburga okončan je rezultatom 0:0. U timu Schalkea nakon osam mejseci pauze zaigrao je Sead Kolašinac. Na drugoj strani nije bilo Mensura Mujdže koji je meč odgledao sa klupe za rezervne igrače. Najveću priliku na utakmici propustili su gosti u 58. minuti kada je Schuster promašio jedanaesterac.

Bundesliga, 28. kolo:

Bayern - Frankfurt 3:0 M'gladbach - Dortmund 3:1 Mainz - Leverkusen 2:3 Paderborn - Augsburg 2:1 Schalke - Freiburg 0:0