Nogomet
2

Brkoviću istekao ugovor: Ako ne ostanem u Olimpicu, moguć je povratak u Ameriku

Piše: D. B.
Danijal Brković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Danijal Brković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dvadesetčetverogodišnji bh. nogometaš trenutno je slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Olimpicom. No, to ne mora značiti da će napustiti klub s Otoke, jer je moguće produženje saradnje, a ako se to ne dogodi, bivši mladi reprezentativac BiH ima nekoliko opcija.

"Moj ugovor s Olimpicom je istekao, a čelnici kluba su mi rekli da će me kontaktirati kako bismo produžili saradnju. Ipak, još uvijek nismo razgovarali. Želio bih ostati u Olimpicu, ali će to zavisiti od ugovora koji mi ponude. U međuvremenu sam dobio neke ponude iz inozemstva, a jedna je stigla i iz Amerike, gdje živi moja porodica", izjavio je Brković za portal Klix,ba.

Olimpic je u posljednjem kolu protekle sezone pobjedom protiv Sarajeva osigurao opstanak u Premijer ligi BiH. Vukovi će morati igrati bolje ukoliko žele zadržati taj status i naredne sezone u novom formatu takmičenja, takozvanoj "ligi 12".

"Priča se da će doći neki investitori, tako da vjerujem da će klub bolje funkcionisati. Mislim da će Olimpic biti mnogo bolji naredne sezone", završio je Brković.