Pravi fudbalski fanatik
0

Britanac gledao 10.000 utakmica uživo

Sarajevo-x.com
Britanac Brian Buck svoju je prvu utakmicu gledao kao četverogodišnjak, a pola vijeka nakon toga pregledao je 10.000 utakmica uživo.

Penzionisai Brian proveo je nevjerovatna 694 dana gledajući fudbalske utakmice na stadionima širom Velike Britanije.

Tokom svoje navijačke karijere posjetio je tri hiljade različitih stadiona u Velikoj Britaniji, a jubilarna 10.000 utakmica bila je meč između CRC-a i Brantham Athletica.

Buck je taj meč gledao na stadionu Abbey u Cambridgeu gdje je gledao i svoj prvu utakmicu između Cambridge Uniteda i rezervi Colchester Uniteda 1956. godine.

Buck je tada imao samo četiri godine, ali njegova zaljubljenost u predivnu igru obilježila njegov cijeli život.

"Gledat ću utakmicu dok ne umrem. Nadam se da ću pregledati 20.000 utakmica, ali je to težak zadakat pa se nadam da ću pregledati barem 15.000", rekao je Buck.

Buck je inače navijač Tottenhama, a od 1968. godine propustio je tek jedan domaći meč svog tima. Kao jednog od najboljih igrača koje je gledao ističe Davida Ginolu, krilo Spursa.

"Najbolja utakmica koju sam ikada gledao je susret Fulaham i Santosa 12. marta 1973. godine. Nikada nisam vidio ništa bolje od onoga što je Santos pokazao tu noć. Niko nije bio bolji od Pelea tu noć", rekao je Buck.

Najbolji stadioni koje je posjetio su Eastlands, novi Wembley i Millenium u Cardiffu, piše Daily Mail.