Majka ga branila
25

Brat progovorio o veleizdaji Ryana Giggsa i aferi s njegovom suprugom: Mogao bih ga sahraniti

H. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Rhodri Giggs, brat legendarnog nogometaša Ryana Giggsa, zaprijetio je da bi mogao "sahraniti" imidž i karijeru ikone Manchester Uniteda otkrivanjem priča koje bi mogle uništiti reputaciju 50-godišnjeg bivšeg velškog asa.

Privatni život Ryana Giggsa iskočio je u britanske tabloide nakon što je 2011. godine, kada je bio u braku sa suprugom Stacey Cooke, objavljeno da je osam godina imao vezu sa Natashom Lever, inače suprugom njegovog brata Rhodrija.

Natasha Lever i Ryan Giggs imali su vanbračne veze u hotelskim sobama i praznim imanjima do kojih je imala pristup kroz svoj posao agenta za nekretnine.

U intervjuu na YouTube kanalu "The Central Club" Rhodri je ispričao da je njegova majka stala na Ryanovu stranu, iako je on bio žrtva situacije.

"Sve što sam pokušao da budem je dobar otac i muž, a on je samo idiot", rekao je Rhodri Giggs, koji je negirao da je novinarima prodao priču o nevjeri svoje supruge sa svojim bratom.

"Da sam htio prodati neke priče, uradio bih to prošle godine i zakopao bih ovog idiota, zakopao bih ga", rekao je.

"Postoje neke priče za koje znam da su mogle da budu nezgodne za njega, pa da sam htio da prodajem priče, to bih uradio, ali zašto bih to htio? Zašto? Ne bih... Nisam toliko ogorčen niti toliko uvrnut", insistirao je Rhodri Gigs.

Brat Ryana Giggsa upozorio je bivšeg nogometaša da "treba da bude oprezan".

"Mogao je da proda svoje priče... Mnogi ljudi su to mogli, ali nisu, a sve je to zato što je on donosio odluke koje je donosio, niko drugi. Koliko ima godina, 48, 49? On treba da odraste", rekao je.

Inače, Ryan Giggs je uhapšen u novembru 2020. godine pod sumnjom za dvije tačke napada na njegovu bivšu partnerku Kate Greville i njenu sestru Emmu. Oslobođen je u julu 2023.

Tokom suđenja Ryan Giggs je da nikada nije bio vjeran svim svojim bivšim djevojkama i definisao se kao "po prirodi flertujuća osoba".

Ryan Giggs je tokom 14 godina u Manchester Unitedu odigrao 672 utakmice u kojima je postigao 114 pogodaka, a za reprezentaciju Velsa odigrao je 64 utakmice.