Nogomet
13

Bleacher Report: Pjanić će biti u idealnoj postavi Mundijala

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Miralem Pjanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Miralem Pjanić, bh nogometni reprezentativac, nalazi se u potencijalno najboljoj postavi Svjetskog nogometnog prvenstva koje se naredne godine održava u Brazilu.

Iako još uvijek Zmajevi matematički nisu osigurali nastup u Brazilu, mnogi svjetski mediji i nogometni stručnjaci bh. reprezentaciju već vide na Mundijalu. Tako je sportski portal Bleacher Report popularnog Mireta već uvrstio u potencijalno najbolju postavu Svjetskog prvenstva.

"BiH se nikad nije kvalifikovala za veliko nogometno takmičenje, ali su trenutno neporaženi u grupi G kvalifikacija za SP i već gledaju prema Brazilu. Veliki doprinos dao je Miralem Pjanić koji je postigao tri gola. Iako ima tek 23 godine, već je pet godina standardni reprezentativac sa 40 nastupa za selekciju. On je stručnjak za slobodne udarce a poznat je po golovima sa velike udaljenosti, u stilu Franka Lamparda", napisao je kolumnista navedenog portala.

U tom timu su golman Manuel Neuer (Njemačka), Jordi Alba (Španija), Raphael Varane (Francuska), Dante (Brazil), Mattia De Sciglio (Italija), Eden Hazard (Belgija), Miralem Pjanić (BiH), Cheick Tiote (Obala Slonovače), Jesus Navas (Španija), Leo Messi (Argentina) i Romelu Lukaku (Belgija).