Iskorišten za mir
0

Blaž Slišković tužio Hajduk za 260.000 eura

Sarajevo-x.com
Foto: Cropix
Foto: Cropix
Blaž Slišković, nekadašnja zvijezda mostarkog Veleža i Hajduka i bivši selektor fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine tužio je Hajduk od kojeg traži 260.000 eura za tri godine treniranja prvoligaša sa Poljuda.

Kako piše Index.hr, Slišković se poziva na ugovor kojeg nema, iako tvrdi da ga je potpisao. Bivši selektor BiH pojavio se danas na splitskom Općinskom sudu sa advokaticom.

Slišković je rekao da se sportskim direktorom Igorem Štimcom, direktorom Fredijem Fiorentinijem i predsjednikom Brankom Grgiće našao u Štimčevoj vili kod Neuma, gdje su ga nakon tri sata pregovora uspjeli privoliti da preuzme užarenu klupu Hajduka. Poslije određenog vremena Slišković je shvatio zbog čega je pomenuti trojac insistirao na dovođenju nekadašnjeg asa.

"Torcida je tražila Štimčevu i Grgićevu smjenu. Iskoristili su me da vrate mir na Poljud. Angažirali su mene jer me Torcida voljela. Iskoristili su to, mislim, samo da kupe vrijeme. Nisu ni oni računali da bih išta mogao napraviti sa Hajdukom. Htjeli su na mene svaliti krivicu za eventualni neuspjeh. Ponudili su mi trogodišnji ugovor i godišnja primanja od 90 hiljada eura", rekao je Slišković.

Nakon 20-kola situacija se rasplela. Hajduk je zasjeo na prvo mjesti, na Poljud je stigla Rijeka. Baka je izvukao 1:1. Iako su ostali prvi, Štimac ga je pozvao u klub gdje su ga dočekali Fiorentini, Grgić i advokat Mato Peroš. Tražili su da odstupi.

"Navikao sam na takve situacije, prihvatio. Rekli su mi da poštuju ugovor, koji ja nikada nisam dobio. Zašto su mi nudili nagodbu ako nije bilo ugovora? Tri minute je trajao razgovor, ja sam iznio uvjete. Štimac je rekao da su korektni, Grgić je nešto okolišao, ali je na kraju i on pristao. Tražio sam 150 hiljada eura i još 25 hiljada za premije i osvojeno prvo mjesto. Štimac mi je rekao da će platiti iz svog džepa ako Hajduk osvoji prvo mjesto. Dogovor je bio da se novac isplati za sedam dana, ali prošli su mjeseci... Prazna obećanja", zaključio je Slišković.