Neviđena situacija
2

Bizaran gol iz Evropske lige obišao svijet, krivac igrač koji je ležao ispod živog zida

D. P.
Ovakva taktika ima i svoje mane (Foto: Screenshot)
Ovakva taktika ima i svoje mane (Foto: Screenshot)
Najveće iznenađenje noći napravila je ekipa Qarabaga koja je ubjedljivim rezultatom 4:2 slavila protiv Brage na gostovanju u Evropskoj ligi, a jedan gol se izdvojio jer sigurno nešto slično niste viđali.

Qarabag je zakoračio u osminu finala Evropske lige, a junak je bio Abdellah Zoubir koji je postigao dva gola i dodao asistenciju.

Upravo je on akter gola koji se smatra jednim od najbizarnijih, a postignut je za vodstvo gostiju rezultatom 2:1 nakon slobodnog udarca.

Zoubir je pogodio nakon što mu se odbila lopta iz slobodnog udarca, a sudija je prvenstveno dosudio ofsajd. No, ispostavilo se da francuski nogometaš nije bio u ofsajdu zbog igrača Brage koji je ležao u živom zidu i tako pokušao spriječiti loptu da prođe ispod živog zida.

U posljednje vrijeme praksa u nogometnom svijetu je postavljanje jednog igrača ispod živog zida koji leži i tako čuva da lopta ne prođe ispod nogu. Ovakvu praksu "natjerao" je Ronaldinho, koji je majstorski pogađao ispod živog zida, ali se na utakmici odigrano sinoć pokazalo da ova taktika ponekad može koštati ekipu.

Upravo to se dogodilo Bragi, a da li će i dalje igrači ove ekipe ležati ispod živog zida, ostaje da se vidi.

Gol pogledajte ovdje.