Zna o čemu priča
1

Bivši trener Uniteda oštrim riječima odvraća glavnog kandidata da stigne na Old Trafford

D. P.
Van Gaal na selektorskoj poziciji Nizozemske (Foto: EPA-EFE)
Van Gaal na selektorskoj poziciji Nizozemske (Foto: EPA-EFE)
Nizozemski trener Erik Ten Hag blizu je preuzimanja uzavrele klupe Manchester Uniteda, a da to ne učini savjetuje ga sunarodnjag Louis van Gaal.

Van Gaal je sjedio na klupi Manchester Uniteda u periodu između 2014. i 2016. godine te jasno zna o čemu priča. Ipak, na račun Crvenih đavola iznio je žestoke optužbe.

Ten Hag je već neko vrijeme najozbiljniji kandidat za trenera Uniteda i usamljen je u planovima čelnika Crvenih đavola. Međutim, od preuzimanja slavnog tima s Old Trafforda pokušao ga je odvratiti Van Gaal.

"Erik Ten Hag je odličan trener i to je dobro za Manchester United. Ali to je komercijalni klub tako da je težak izbor za njega. Bolje mu je da ide u nogometni klub. Neću ga savjetovati, ali će me nazvati. Mora odabrati nogometni, a ne komercijalni klub", poručio je Van Gaal.

Van Gaal je United vodio dvije sezone, a uspio je osvojiti FA Cup u posljednjoj utakmici prije nego što je dobio otkaz na Old Traffordu.

S druge stane, Ten Hag sjajno trenira Ajax s kojim je došao i do polufinala Lige prvaka te je aktuelni prvak Nizozemske.