Želio da uspije
4

Bivši igrač Manchestera plakao kada je Moyes dobio otkaz, smatra da je bio previše fin

H. H.
Fellaini je bio prvo Moyesovo pojačanje u Unitedu (Foto: Twitter)
Fellaini je bio prvo Moyesovo pojačanje u Unitedu (Foto: Twitter)
Bivši veznjak Manchester Uniteda Marouane Fellaini priznao je da je plakao kada je David Moyes smijenjen s mjesta menadžera Crvenih đavola i smatra da je bio "previše fin" da bi uspio na Old Traffordu.

Moyesa je Sir Alex Ferguson odabrao da ga zamijeni na mjestu menadžera u maju 2013. godine, a Škot je potpisao šestogodišnji ugovor. No sadašnji trener West Ham Uniteda smijenjen je nakon samo 10 mjeseci na čelu, zbog čega se Fellaini osjećao "izbezumljeno".

Belgijanac je bio prvo Moyesovo pojačanje nakon što je u augustu u 2013. potpisao za United u transferu vrijednom 27,5 milliona funti.

"Bio sam tužan zbog njega kad je dobio otkaz, jer znam koliko je želio uspjeti", rekao je Fellaini za The Athletic, dodavši:

"Doveo me u Englesku u Everton, a onda me je doveo i u Manchester United, jedan od najvećih klubova na svijetu. Nikada ne mogu reći ništa loše o njemu. Govorio sam od početka, ako Moyesu date vremena, on će napraviti tim. Gledao sam West Ham nekoliko puta ove sezone. Postali su ekipa koju je teško pobijediti", smatra Belgijanac, koji je priznao da je plakao kada je Škot napustio Old Trafford.

"Da budem iskren, plakao sam kada sam saznao da je Moyes ostao bez posla u Manchester Unitedu. Mislio sam da će ostati još dugo. Bio je to tužan dan. Otišao sam u njegovu kancaleriju da se pozdravim i poželim mu sreću, ali bilo mi je teško. Moyes je sjajan čovjek, ima veliko srce. Zato možda i nije uspio u Manchester Unitedu, jer je previše fin", izjavio je Fellaini.

Belgijanac je ostao na Old Traffordu do februara 2019. godine, kada se pridružio kineskom superligašu Shandong Lunengu. Za Crvene đavole upisao je 177 nastupa u svim takmičenjima, a postigao je 22 gola i ostvario 12 asistencija.