Kriza u prvaku Njemačke
15

BILD o ulozi Hasana Salihamidžića u Bayernu: Igrači ga gledaju drugarski, ali bez autoriteta

Klix.ba
Hasan Salihamidžić (Foto: AFP)
Hasan Salihamidžić (Foto: AFP)
BILD, jedan od najutjecajnijih njemačkih medija, osvrnuo se na ulogu sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića u trenutku kada je aktuelni prvak Njemačke u jednoj od najvećih kriza u posljednjih nekoliko godina.

Iako je početak sezone izgledao savršeno za Niku Kovača i njegovu ekipu, Bavarci su prvo remizirali s Augsburgom na domaćem terenu, nakon toga su poraženi od Herthe u Berlinu, a šlag na tortu bio je poraz od Borussije M'gladbach rezultatom 3:0 na Allianz areni.

Između svega toga, Bayern je remizirao s Ajaxom u okviru 2. kola grupne faze Lige prvaka, a zbog loših rezultata izgubili su i prvo mjesto na tabeli Bundeslige.

BILD piše da je Salihamidžić nakon poraza od M'gladbacha dao izjavu u samo tri rečenice u kojima nije rekao ništa konkretno, a također su otkrili da je dan nakon poraza razgovarao s timom, podsjetio ih je kakva je atmosfera bila prije krize rezultata, no nije učestvovao u videoanalizi.

Također, ovaj list otkriva da je Salihamidžić razgovarao pojedinačno sa svim igračima, ali da ga zvijezde tima ne shvataju kao nekoga s autoritetom, već više imaju drugarski odnos s njim.

Na kraju, BILD je napisao da je Salihamidžić već poslao skaute da traže pojačanja Bayerna, podsjetili su da on i Niko Kovač imaju odličnu saradnju, a na zahtjev ovog lista za intervju dobili su odbijenicu iz Bayerna.