Prijateljska utakmica u futsalu
15

BiH i Srbija remizirali u utakmici na Palama

Piše: F. K.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Povodom otvaranja nove sportske dvorane Peki na Palama, odigrana je prijateljska malonogometna utakmica između domaćina BiH i Srbije, koja je završena remijem 1:1.

Susretu je prisustvovao Ivica Osim, predsjednik Odbora za normalizaciju NS BiH. Igrači obje selekcije koji se međusobno dobro poznaju, odigrali su veoma kvalitetan susret. Igrali se veoma borbeno, dosta agresivno ali veoma korektno.

Gosti su prvi došli u vodstvo, nakon nekoliko propuštenih šansi na obje strane. U 18. minutu Čizmar je sa 9 metara pogodio lijevi kut golmana Omeregovića. U nastavku nešto bolja igra domaćina koje je krunisana izjedačujućim pogotkom Slavena Novoselca snažnim udarcem sa 10 metara.

Susret je protekao u izuzetno fer i korektnoj borbi.

Utakmici je prisustvovalo oko 2.500 gledatelja, a sudije su bili Tarik Kečo, Zoran Soknić i Slavoljub Gogić. Delegati su bili: Davor Ristović (svi BIH).

Strijelci: 0:1 Čizmar (18), 1:1 Novoselac (32).

U ekipi BiH su igrali: Omerbegović, Šunjić, Hopovac, Lalić, Mulahmetović, Novoselac, Bevanda, Matan, Ma. Ramić, Mu. Ramić, Skuhan. Selektor bh. tima je Boro Matan.

U ekipi Srbije su igrali: Knežević, Stanojević, Živanović, Milosavac, Čizmar, Matijević, Pršić, Lazić, D. Đorđević, M. Đorđević, Antonović. Selektor tima Srbije je Ace Kovačević.