Nastavak sage
61

Benzema "zarobljen" na Mauricijusu, iz kluba mu zabranili dolazak na treninge

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nevjerovatna saga u kojoj su glavni akteri Karim Benzema i saudijski Al-Ittihad još uvijek ne završava, a novi nastavak dobila je danas.

Kako je objavila Marca, Benzema se nije pojavio na početku priprema Al-Ittihada za nastavak sezone u Saudijskoj Arabiji, a trener Marcelo Gallardo potpuno ga je prekrižio s mini-turnira koji čeka ekipu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i neće mu dozvoliti prisustvo treninzima.

Za to vrijeme, Marca je kontaktirala tim koji vodi brigu o Benzeminoj karijeri, a Karim je preko njih poručio da je zbog nevremena ostao "zarobljen" na Mauricijusu, gdje ljetuje tokom pauze između dva dijela sezone.

Ciklon "Belal" je paralizirao ovo afričko ostrvo i svi letovi su otkazani pa Benzema nije mogao otputovati u Saudijsku Arabiju. No, Gallardo mu zbog ranijih razmirica očito nije povjerovao da je to pravi razlog njegovog kađnjenja te je očito da se epizoda Francuza u Al-Ittihadu već bliži kraju.

Podsjećamo, sve je počelo krajem prošle godine kada je Benzema trpio žestoke kritike navijača na društvenim mrežama, zbog čega je obrisao svoj Instagram nalog sa 76 miliona pratilaca.

Nakon toga je napustio Saudijsku Arabiju, propustio je i posljednja tri treninga tima u 2023. godini i još uvijek se nije vratio.