Dotakao dno
14

Bendtner prihvatio kaznu od 50 dana zatvora nakon što je brutalno pretukao taksistu

Klix.ba
Nicklas Bendtner (Foto: EPA-EFE)
Nicklas Bendtner (Foto: EPA-EFE)
Danski nogometaš Nicklas Bendtner prihvatio je kaznu od 50 dana zatvora zbog premlaćivanja taksiste prilikom vraćanja iz noćnog provoda u Kopenhagenu.

Ovaj bivši nogometaš Arsenala u septembru je brutalno pretukao taksistu nanijevši mu teške povrede vilice, zbog čega je odmah pokrenut sudski postupak u kojem je Bendtner na kraju osuđen na 50 dana zatvora.

Danac je iskoristio pravo žalbe, pokušao je stvari okrenuti u svoju korist, ali prostora za takvo nešto nije bilo i na kraju se morao pomiriti s prihvatanjem kazne zbog koje će 50 dana provesti iza rešetaka.

U početku je ovaj nogometaš tvrdio da se branio od taksiste, što je brzo odbačeno, a još uvijek nije poznat tačan termin kada će ovaj reprezentativac Danske otići u pritvor.

Ovaj incident samo je jedan u nizu koji je danski nogometaš napravio, a upravo ovakve stvari koštale su ga puno bolje karijere koju su mu kao mlađem predviđali. Ipak, Bendtner je odlučio ići drugim putem, ali je totalno izgubio kontrolu i slobodno se može reći da je svojim ponašanjem upropastio nogometnu karijeru.