Iznenadio se
16

Bendtner: Igrači Juventusa pušili su cigarete u WC-u, među njima Buffon i Pirlo

H. H.
Bendtner je dres Stare dame nosio u sezoni 2012/13 (Foto: EPA-EFE)
Bendtner je dres Stare dame nosio u sezoni 2012/13 (Foto: EPA-EFE)
Nicklas Bendtner (32) nije baš bio uzor mladim igračima tokom svoje karijere. Danac je neprestano izazivao kontroverze van terena, ali njegove priče uvijek su bile zanimljive i privlačile su pažnju javnosti.

Jednu takvu otkrio je u razgovoru za BBC-evu radio emisiju "5 Live", a tiče se njegovog dolaska u Juventus u sezoni 2012/13.

Kako je priznao, ono što je tad doživio, iznenadilo je čak i njega.

"Bio mi je prvi dan u Juventusu. Nisam mogao nikoga pronaći u svlačionici i bila je to čudna situacija", rekao je Danac koji je potom odlučio potražiti saigrače i imao je šta vidjeti:

Bili su u WC-u, gdje su se zabavljali uz kafu i cigarete.

"Deset do 12 igrača bilo je tamo, dobro su se proveli i jednostavno uživali su skupa, uključujući i legende poput Gianluigija Buffona i današnjeg trenera kluba Andreu Pirla", rekao je Danac koji je bio iznenađen zbog toga.

"U svakom klubu u kojem sam igrao bilo je saigrača koji su pušili. Iznenadilo me tada što puše, ali njihova karijera govori sama za sebe", izjavio je danaski napadač.

Bendtner trenutno igra u danskom četveroligašu Tårnby FF, a tokom bogate karijere igrao je za Arsenal, Birmingham City, Sunderland, Juventus, Wolfsburg, Nottingham Forest, Rosenborg i Copenhagen.