Neuspjela žalba
33

Bendtneru zaplijenjen Porsche od 320.000 eura, advokatica u čudu zbog čega je to urađeno

H. H.
Porsche Taycan Turbo S vrijedi 320.000 eura (Foto: Montaža / The Sun)
Porsche Taycan Turbo S vrijedi 320.000 eura (Foto: Montaža / The Sun)
Bivšem reprezentativcu Danske i nogometašu koji se proslavio igrajući za londonski Arsenal Nicklasu Bendtneru zaplijenjen je Porsche vrijedan 320.000 eura nakon što je izgubio žalbu na osuđujuće presude za prekršaje koje je počinio u prošlosti.

Nekadašnji napadač također je kažnjen sa 5.400 eura zbog prebrze vožnje i vožnje bez važeće dozvole.

Bendtner (35), uložio je žalbu nakon što je gradski sud u Kopenhagenu zaplijenio njegov Porsche Taycan Turbo S u oktobru 2021. No, danski Viši sud potvrdio je presudu, primoravši sada penzionisanog napadača da se pozdravi sa svojim luksuznim automobilom.

Bendtnerov advokatica Anja Velbaek Mouridsen rekla je:

"Nezamislivo je konfiskovati automobil vrijedan 2,4 miliona kruna (320.000 eura) s obzirom na prirodu prekršaja."

Napadač rođen u Kopenhagenu tvrdio je tokom suđenja 2021. da mu njegova važeća britanska dozvola daje pravo da vozi u Danskoj, što je on redovno i činio, te zbog čega je kažnjen.

Međutim, tužioci su tvrdili da je Bendtner morao da posjeduje dansku dozvolu nakon što je mu je ista oduzeta 2013. godine.

Sudeći po svemu Bendtner je u međuvremenu dobio važeću vozačku dozvolu nakon što se na suđenju pojavio sa "skomnim" Volvom.

Osim Arsenala, Danac je tokom karijere igrao za Birmingham City, Sunderland, Nottingham Forest, Juventus, Wolfsburg, Rosenborg i Copenhagen.