Nogomet
14

Begić pozvao građane da bezuslovno podrže Zmajeve u Brazilu

FENA
Begić sa Zmajevima (Foto: Klix.ba)
Begić sa Zmajevima (Foto: Klix.ba)
Apelujem na građane i navijače Bosne i Hercegovine da podrže bh. reprezentativce u Brazilu bez obzira na ishod takmičenja, jer oni su nas obradovali su nas toliko puta i zaslužuju našu podršku, rekao je u videozapisu predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić.

Begić je govorio i o akcijama humanitarnog karaktera u kojima su bh. nogometaši učestvovali dok su bili na pripremama u Sarajevu, te o akcijama koje je Savez organizirao.

"Igrači i Nogometni savez BiH su se potrudili da pripreme reprezentacije u Sarajevu obilježe nizom akcija koje su imale za cilj približavanje navijača reprezentaciji i ispunjavanje zahtjeva određenih kategorija stanovništva koje su željele s nama podijeliti radost Brazila. Savez je također organizirao i učestvovao u nizu humanitarnih akcija koje su bile usmjerene za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama koje su zadesile BiH u proteklom periodu", naglasio je Begić.

Osvrnuo se i na završetak domaće BHT Premijer lige.

"Jučer smo na sastanku Izvršnog odbora raspravljali o mnogim stvarima i donijeli odluke u funkciji priprema za narednu takmičarsku sezonu. Pred nama je sigurno mnogo posla", zaključio je predsjednik NS BiH.