Nogomet
102

Baždarević: Edin je sad sretan i zadovoljan, našao je svoj mir

Piše: D. B.
Nakon što je kapiten reprezentacije BiH potpisao ugovor s Romom, zadovoljstvo njegovom promjenom sredine nije krio ni selektor Zmajeva Mehmed Baždarević,

Baždarević je u izjavi za portal Klix.ba rekao da je sretan što je Džeko došao u klub koji se žestoko borio za njega i koji ga je mnogo želio dovesti u svoje redove.

"Najvažnjije je da je Edin sada sretan i zadovoljan, da je našao svoj mir. Došao je u klub koji ga je mnogo želio, koji je napravio velike napore da ga dovede. Roma mu je pridala važnost koju on definitivno zaslužuje i ja mu želim da bude sretan i uspješan", izjavio je Baždarević.

Dijamant neće imati problema s navikavanjem na talijanski nogomet.

"Za jednog sjajnog igrača kakav je Edin nema razlike u stilovima kada je riječ o nogometu. Nema potrebe za navikavanje, odlično je igrao u Njemačkoj, bio je dobar u Engleskoj, a u Italiji će sigurno biti još bolji. Važno je da se ekipa dobro spremi, da bude na nivou, a Edin će pronaći svoju formu bez problema", smatra selektor reprezentacije BiH.

Džeko će u Romi sarađivati sa saigračem iz bh. reprezentacije Miralemom Pjanićem.

"Svakako, za nas je također dobro što će Miralem i Edin zajedno igrati. Važno je da provode vrijeme zajedno, da igraju, a imat će vremena razmišljati i međusobno razgovarati o reprezentaciji", završio je Baždarević.