Nogomet
80

Barcelonini treneri: Balkan je pun nogometnih talenata

Klix.ba
U Sarajevo je stigao Daniel Bigas Alsina, tehnički direktor Barcelonine škole nogometa, koja će u glavnom gradu BiH biti održana od 19. do 23. augusta ove godine.

Nakon završenih nogometnih kampova u Sloveniji i Hrvatskoj, Barcelonina ljetna škola nogometa prvi put stiže u Bosnu i Hercegovinu. Bigas Alsina je istakao da mu je drago da su konačno stigli u našu zemlju te je dodao da se raduje organizaciji jednog ovakvog projekta, čiji je cilj okupiti što više dječaka.

On je kazao da je naša regija puna talenata koji će konačno dobiti pravu priliku da upoznaju rad i metodologiju po kojoj radi FC Barcelona.

Također je rekao da je, pored tehničkih vještina, primarna stvar nogometne škole da na učesnike prenesu osnovna načela na kojima se temelji katalonski klub, a to su tolerancija, poštovanje, solidarnost, prijateljstvo, društveni duh i integracija.

Tehnički direktor nogometne škole FC Barcelona ujedno je iskoristio i priliku da obavi prvu superviziju i kontrolu do sada odrađenog posla vezanog za organizaciju nogometnog kampa.

"Posao koji su odradili naši partneri u Bosni i Hercegovini je jednostavno odličan. Uspjeli su skoro sve završiti i pripremiti 40 dana prije početka kampa. To dovoljno pokazuje koliko su ozbiljno pristupili ovom projektu i koliko dobro rade svoj posao", kazao je Alsina.

Španac nije krio oduševljenje te je uputio sve pohvale glavnim organizatorima i njihovim tehničkim partnerima Općini Centar Sarajevo i JU Centar za sport i rekreaciju, koji maksimalno pridonose ovom projektu. Tokom konferencije za medije, glavnim organizatorima je uručen dres koji su specijalno potpisali svi prvotimci FC Barcelona.

Glavni organizatori kampa su Haris Fetahović iz firme Netvision d.o.o. i Almir Prguda iz Škole nogometa Šampion Junior, dok je Dino Julardžija promotor kampa za BiH i ujedno supervizor lokalnih trenera koji će imati priliku učestvovati u ovom projektu zajedno sa trenerima Barcelone.

Glavni organizatori su istakli da učesnici kampa dolaze iz čak 14 različitih zemalja i svih gradova Bosne i Hercegovine. Posebno ih raduje činjenica da je veliki odziv i interes dječaka za učešće u kampu, što potvrđuje da smo i dalje velika nogometna nacija.

"Neosporno je da imamo puno talenata, samo im treba pružiti pravu priliku. Broj mjesta u kampu je ograničen, ali ćemo se potruditi da naredne godine osiguramo učešće u kampu dječacima koje nismo mogli primiti u ovoj godini. Dva najbolja dječaka koji budu izabrani dobit će priliku da pokažu svoje nogometne vještine u školi nogometa u Barceloni. Da li BiH može iznjedriti novog Messija, Xavija ili Iniestu? Naravno, samo im dajte pravu priliku", naveli su organizatori.

Ljetni nogometni kamp FC Barcelona održava se u Sarajevu na terenima stadiona Koševo.

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona +387 61 377 170 i +387 062 639 254. Vaše upite možete slati i na e-mail [email protected]. Više infromacija o kampu potražite na stranicama ww.fcbkamp.ba, www.fcbcamp.cat/sarajevo i FB stranici www.facebook.com/fcbkamp.