Nogomet
507

Barcelona u Sarajevu traži novog Messija, Iniestu, Xavija, Puyola...

Klix.ba
Najveće svjetsko ime nogometa, FC Barcelona, dolazi u Sarajevo. Ljetni nogometni kamp FC Barcelona za dječake od 8 do 16 godina prvi put se organizira u BiH, a dvojica najboljih imat će priliku trenirati u prijestolnici Katalonije.

Ovo je vijest koja definitivno veseli sve učesnike i dodatni motiv da se pokažu i dobiju priliku da treniraju u čuvenoj Barcinoj akademiji nogometa FCB Escola.

FCB Escola je oficijelna škola nogometa najvećeg kluba na svijetu, FC Barcelona, koja radi isključivo pod supervizijom trenera omladinskih pogona kluba i metodologiji na kojoj se temelji. Svi učesnici ljetnog kampa neće samo naučiti igrati nogomet poput svojih idola, nego i naučiti dijeliti vrijednosti po kojima je Barca poznata širom svijeta, a to su: tolerancija, respekt, solidarnost, prijateljstvo, društveni duh i integracija.

FCB kamp je namijenjen svim dječacima uzrasta od 8 do 16 godina, koji žele da nauče više o nogometu i osjete kako funkcionira i radi omladinski pogon FC Barcelona. FCB Kamp nije namijenjen isključivo dječacima koji su već nogometno aktivni. Jedan od ciljeva kampa jeste i animacija dječaka svih uzrasta, koji nisu nogometno aktivni, da se uključe u nogomet i zavole ovaj sport.

Svi učesnici nogometnog kampa će sa trenerima FC Barcelona provjeravati i učiti osnovne tehnike nogometa, raditi na usavršavanju naprednih tehničkih vještina i taktičkog dijela nogometa. Svaki učesnik kampa će dobiti dva različita seta sportske opreme za trening (Nike) FC Barcelona.

Kamp je baziran na cjelodnevnoj osnovi sa dva treninga dnevno, raznim animacijama, učenjem španskog jezika, druženjem sa trenerima i izletima. FCB kamp je jedno nevjerovatno sportsko iskustvo za sve učesnike ili bolje rečeno sretnike koji se budu prijavili na vrijeme. Broj mjesta je ograničen.

"Ovim putem želimo se od srca zahvaliti u ime organizatora, FC Barcelona, i svih učesnika kampa načelniku općine Centar gospodinu Dževadu Bečireviću i direktorici JU Centar za sport i rekreaciju Jasmini Polić, koji imaju veliku ulogu u organizaciji FC Barcelona ljetnog kampa, jer su prepoznali kvalitet projekta, istinski se uključili u realizaciju ovog fantastičnog sportskog događaja za naše dječake i osigurali korištenje pomoćnih terena stadiona Koševo, gdje će se održavati kamp", kažu organizatori ljetnog kampa, prvog ovakve vrste u našoj zemlji.

Sve informacije i prijave za FCB kamp možete dobiti na sljedeće telefone: +387 61/377-170 i +387 062/639-254 ili e-mail adresu: [email protected]. Web adresa za preuzimanje prijavnice putem interneta je www.fcbkamp.ba

FC Barcelona je pustila i zvaničnu web stranicu za FCB kamp u Sarajevu. Dešavanja vezana za ovaj kamp možete pratiti i na Facebook stranici na kojoj će biti objavljivane sve novosti i obavijesti vezane za FCB kamp u Sarajevu.