Uspješan i Feyenoord
32

Barcelona uz neočekivane probleme došla do treće vezane pobjede u Ligi prvaka

D. P.
Barcelona nastavlja s maksimalnim učinkom (Foto: EPA-EFE)
Barcelona nastavlja s maksimalnim učinkom (Foto: EPA-EFE)
Odigrane su dvije prve današnje utakmice trećeg kola Lige prvaka, a pobjede su upisale ekipe Barcelone i Feyenoorda na domaćim terenima.

Barcelona je s dvije pobjede ušla u ovo kolo, a nakon utakmice protiv Šahtara uspjela je zadržati maksimalan učinak. Domaćin je slavio rezultatom 2:1.

Niko nije očekivao da bi Barcelona danas mogla imati probleme nakon što je u prvom dijelu već bilo 2:0. Domaćin je dominirao i igrao odlično u prvih 45 minuta.

Ferran Torres je pogodio u 28. minuti za vodstvo Barcelone, da bi mladi Fermin Lopez fantastično pogodio samo osam minuta kasnije. Rezultatom 2:0 otišlo se na odmor.

Nakon sat vremena igre Giorgi Sudakov vraća goste u igru. Šahtjaru je taj gol potpuno vratio nadu u pozitivan rezultat.

Iako je Barcelona dominirala u većem dijelu utakmice, na kraju su gosti imali nekoliko šansi i opasnih napada nakon kojih su mogli šokirati Katalonce. Ipak, to se nije dogodilo pa je Barcelona zabilježila i treću pobjedu za vrh tabele s maksimalnih devet bodova, dok Šahtjar ostaje treći s tri boda.

U drugom meču programa nogometaši Feyenoorda upisali su ubjedljivu pobjedu protiv Lazija rezultatom 3:1, puno lakše nego što se to očekivalo.

Santiago Gimenez i Ramiz Zerrouki pogađali su za Nizozemce u prvom poluvremenu za vodstvo od 2:0, da bi stvari riješio novim golom Gimenez u 74. minuti.

Do kraja utakmice Lazio je s bijele tačke golom Pedra samo uspio ublažiti današnji poraz. Tako je Feyenoord došao do prve pozicije sa šest bodova, dok Lazio ostaje na četiri.

Rezultat i strijelci:

Grupa H:

Barcelona - Šahtar 2:1 (Torres 28', Lopez 36' / Sudakov 52')

Tabela:

Grupa E:

Feyenoord - Lazio 3:1 (Gimenez 31', 74', Zerrouki 45+2' / Pedro 83')

Tabela: