Čeka završetak radova
0

Klopp će nakon napuštanja Liverpoola otići na Mallorcu i odsjesti u hotelu gdje noć košta 600 eura

E. K.
Nova vila Jurgena Kloppa (Foto: Twitter)
Nova vila Jurgena Kloppa (Foto: Twitter)
Njemački stručnjak Jurgen Klopp bi nakon napuštanja klupe Liverpoola u sljedeće dvije sedmice trebao odletjeti na Mallorcu gdje će odsjesti u luksuznom hotelu s pet zvjezdica dok se ne završe radovi na njegovoj novoj vili vrijednoj četiri miliona eura, otkrivaju engleski mediji.

Nekadašnji menadžer Liverpoola gradi "ekološki porodični raj" na španskom ostrvu za odmor sa svojom suprugom Ullom i u sljedeće dvije sedmice bi trebao otputovati na Balearska ostrva kako bi provjerio kako napreduju radovi u Santa Ponsi.

Izvori Daily Maila su otkrili da će odsjesti u hotelu Kimpton Aysla s pet zvjezdica koji se nalazi ulicu dalje od njegove nove vile, a upućeni govore da je njegova supruga već nekoliko puta boravila u pomenutom hotelu gdje najjeftnija soba košta oko 600 eura po noći.

Hotel ima tri restorana, spa centar, teretanu, bazen i studio za jogu.

Inače, Klopp je napustio Liverpool jer mu je "nestalo energije" te je u junu 2022. godine kupio kuću na Mallorci za četiri miliona eura od švicarskog biznismena i umjetnika Rolfa Kniea i odlučio je upotpunosti obnoviti.

Njegove komšije će biti još jedan bivši menadžer Liverpoola Brendan Rodgers kao i aktuelni napadač Barcelone Robert Lewandowski.

Kloppov novi dom ima bazen te će uskoro biti završen. Transforisao je svoju novu vilu u ekološki dom u kojem će potrošnja električne energije biti smanjena do 75 posto korištenjem sistema u kojem su grijanje i klimatizacija međusobno povezani.

Ova dva sistema reguliše kompjuter kako bi se osiguralo da temperatura u kući ostane nepromijenjena bez obzira na spoljašnje vremenske prilike.

Nova vila njemačkog stručnjaka se nalazi udaljena svega deset minuta hoda od ekskluzivnog Mallorca Country Cluba gdje su Ulla i on postali počasni članovi.

Iako nema energije za vođenje vrhunskog nogometnog kluba, Klopp se okušao u padelu gdje je ostavio veoma dobar utisak.