Primera
1

Barcelona slavila na Mallorci, Sevilla poražena u Baskiji

Totalsport
Nogometaši Barcelone slave pogodak (Foto: AFP)
Nogometaši Barcelone slave pogodak (Foto: AFP)
Nogometaši Barcelone slavili su na gostovanju kod Mallorce s 4-2 u sklopu 11. kola prve španske lige, te stavili dodatan uteg na leđa branitelju naslova Real Madridu koji u kasnijim satima igra kod neporaženog domaćina Levantea.

Mallorca se dobro držala sve do 28. minute i slobodnog udarca koji je izveo Xavi Hernandez i sjajno pogodio preko "živog zida" za vodstvo katalonskog tima. Bio je to peti pogodak Xavija iz slobodnog udarca u posljednjih pet sezona, što ga čini najboljim španskim igračem u Primeri po tom kriteriju.

Vodstvo Barcelone "podebljao" je Lionel Messi u 44. minuti, ali uz veliku pomoć izraelskog golmana Aouatea. Argentinac je opalio "traljavo" s otprilike 22, 23 metra, Aouate se postavio da će prihvatiti loptu, koja je išla po podu, u naručje, ali mu je ista iskliznula, te kroz ruke prošla u gol. Samo minutu kasnije Cristian Tello zabija iskosa, s ruba šesnaesterca, s lijeve strane za 3-0.

U svega tri minute razmaka u nastavku susreta Mallorca od 0-3 dolazi do 2-3. Najprije je Michael Pereira iskoristio proigravanje Victora, koji je oduzeo loptu Mascheranu, koji se njome poigravao na 30-ak metara od svog gola. Nakon igranja rukom Buquetsa Victor iz penala zabija za 2-3, ali sve nade u veliki povratak igračima Mallorce ruši Messi svojim 15. pogotkom sezone.

Alexis Sanchez mu je prsima spustio loptu na otprilike 13 metara od gola, malo iskosa s lijeve strane, a sjajni Argentinac pogađa same rašlje nemoćnog izraelskog golmana na golu Mallorce.

U ranije odigranim susretima Sevilla je poražena na gostovanju kod Athletic Bilbaa s 2-1. De Marcos i Susaeta zabili su za vodstvo Bilbaa na poluvremenu 2-0, a konačnih 2-1 postavio je Negredo s bijele tačke.

U Valladolidu su istoimeni domaćin i Valencia podijelili bodove odigravši 1-1.

 Primera, 11. kolo:

Valladolid - Valencia 1-1 (Perez 65-11m / Cissokho 15) Atletic Bilbao - Sevilla 2-1 (De Marcos 27, Susaeta 45+1 / Negredo 79-11m) Mallorca - Barcelona 2-4 (Pereira 55, Victor 58-11m / Xavi 28, Messi 44, 70, Tello 45)