Oprašta se od Parižana
242

Kylian Mbappe službeno objavio da napušta PSG

N. M.
Ponajbolji nogometaš današnjice Kylian Mbappe objavio je nešto što su svi mjesecima iščekivali, a to je potvrda da na kraju aktuelne sezone napušta Paris Saint Germain!
"Pozdrav svima, želio sam pričati s vama. Uvijek sam govorio da ću se oglasiti kada dođe vrijeme i sada želim objaviti da je ovo moja posljednja godina u PSG-u. Neću produžiti ugovor i avantura će se završiti za nekoliko sedmica. U nedjelju igram posljednji meč na Parku prinčeva", rekao je Mbappe na početku. "Mnogo je emocija nakon mnogo godina tu i imao sam veliku čast da budem član najvećeg francuskog kluba i jednog od najvećih na svijetu. To me dovelo tu gdje jesam, razvio sam se kao igrač", dodao je Mbappe, koji se zahvalio svim trenerima, sportskim direktorima i cijelom osoblju PSG-a s kojim je sarađivao proteklih šest godina.

Podsjećamo, od ranije je najavljeno da je Mbappe potpisao ugovor s Real Madridom, a sada se očekuje i zvanična potvrda tog transfera.

U Real Mbappe odlazi kao slobodan igrač, što znači da ga Kraljevski klub dobija potpuno besplatno.

Također je već Mbappe kupio luksuznu vilu u Madridu, koju mu je za 18 miliona prodao Sergio Ramos, legendarni nogometaš Reala.

U PSG-u je Mbappe od 2018. godine, kada je za 180 miliona eura stigao iz Monaca, a u dresu pariškog kluba od tada je upisao 306 utakmica, na kojim je postigao 255 golova i 108 asistencija.