Engleska Premier liga
0

VIDEO / Asmir Begović i Edin Džeko podijelili bodove

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
U okviru 30. kola engleske Premier lige Stoke City je ugostio ekipu Manchester Cityja. Bio je to direktan okršaj bh. reprezentativaca Asmira Begovića (Stoke City) i Edina Džeke (Manchester City), a utakmica je završena rezultatom 1:1.

Domaći su u ovom susretu imali prvu priliku za pogodak, ali je u 17. minuti nije iskoristio Walters. Gosti su uzvratili u 19. minuti preko Zabalete, ali je odbrana Stokea izblokirala njegov udarac. Sjajnu priliku za Građane u 21. minuti nije iskoristio Yaya Toure, kao ni bh. reprezentativac Edin Džeko koji je šutirao u 28. minuti utakmice. Do kraja prvog poluvremena su Yaya i Džeko po jednom šutirali glavom ka Begovićevom golu, ali bez uspjeha. Begović je u 44. minuti zaustavio šut Balotellija. Priliku za Stoke je propustio Whelan, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.


szólj hozzá: Stoke v Man City 1:0 Crouch

Drugo poluvrijeme je donijelo i bolju igru na obje strane. Takva igra je rezultirala i pogocima. Stoke je u 61. minuti poveo preko Croucha koji je pogodio nakon asistencije Pennanta. Gosti su potom stigli do izjednačenja u 76. minuti. Na asistenciju Clichyja je pogodio Yaya Toure. Sjajnu priliku za novo vodstvo Cityja je propustio Džeko nedugo nakon izjednačujućeg gola. Potom je na drugoj strani zaprijetio Whelan, ali promjene rezultata nije bilo. U finišu su Građani vršili pritisak na odbranu domaćih. U prilici se našao i povratnik u ekipu Carlos Tevez, ali se nije proslavio. Stoke City i Manchester City su podijelili bodove odigravši 1:1.


szólj hozzá: Stoke Man City 1:1 Yaya Toure