Premiership
195

Arsenal u nevjerovatnoj utakmici savladao Luton (4:3), Rice u 97. minuti donio radost Topnicima

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Arsenala večeras su u nevjerovatnoj utakmici 15. kola engleskog Premiershipa savladali Luton rezultatom 4:3 u gostima.

Gledali smo spektakularnu utakmicu prepunu preokreta, a lider engleskog šampionata je do pobjede stigao golom u 97. minuti utakmice!

Poveo je Arsenal nakon dvadeset minuta igre pogotkom Martinellija, koji pogađa nakon ubačaja Sake, ali samo pet minuta poslije Luton uzvraća preko Oshoa i poravnava na 1:1.

U finišu poluvremena Topnici preko Gabriela Jesusa stižu do nove prednosti (2:1) i s njom odlaze na odmor. Iako su mnogi očekivali da u nastavku Artetina ekipa mirno privede meč kraju, to se nije desilo.

Luton je ekspresno kreirao nevjerovatan preokret i golovima Adebaya u 49. i Barkleya u 57. minuti povela s 3:2, a u 60. minuti Havertz poravnava i nastavlja se drama.

Pritiskao je londonski tim u posljednjih pola sata, a pobjedonosni gol je postigao u 97. minuti. Tada je centrirao Odegaard s lijeve strane, a Rice je glavom pogodio za 4:3.

Arsenal se učvrstio na prvom mjestu na tabeli s 36 bodova, a drugoplasirani Liverpool ima pet manje i utakmicu zaostatka. Luton je sedamnaesti s 9 bodova.

Rezultat i strijelci:

Luton - Arsenal 3:4 (Osho 25', Adebayo 49', Barkley 57' / Martinelli 20', Gabriel Jesus 45', Havertz 60', Rice 90+7')

Tabela: