Banja Luka
108

Vico Zeljković i Dragan Čović zajedno gledaju finale Kupa, tribine nisu ispunjene do kraja

D. P.
Zeljković i Čović u VIP loži (Foto: E. M./Klix.ba)
Zeljković i Čović u VIP loži (Foto: E. M./Klix.ba)
Od 18 sati igra se revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine u nogometu između Borca i Zrinjskog, a duel u Banjoj Luci zajedno iz VIP lože gledaju predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković i lider HDZ-a Dragan Čović.

Zrinjski je u Banju Luku donio jedan gol prednosti iz prve utakmice, a upravo ova dva tima do prošlog kola borila su se za titulu prvaka BiH i u ligi, a tu je uspješniji bio Borac koji je skandaloznom pobjedom nad Igmanom ozvaničio osvajanje titule.

Tribine Gradskog stadiona u Banjoj Luci nisu ispunjene do posljednjeg mjesta, a u VIP loži nalazi se prvi čovjek Nogometnog saveza BiH koji u društvu lidera HDZ-a Dragana Čovića prati utakmicu. Čović je i prošle godine ogrnut šalom Zrinjskog pratio finale Kupa protiv Veleža u Zenici.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

S njima je još nekoliko službenika Nogometnog saveza BiH, ali i Zeljkovićev savjetnik Marko Miličić.

Prije početka utakmice vidjeli smo nove sramotne scene u Banjoj Luci jer je cijeli stadion žestoko izviždao himnu BiH. Igrači Borca se nisu željeli okrenuti zastavi svoje zemlje, dok je većina igrača Zrinjskog bila okrenuta zastavi BiH, kao i sudijska trojka predvođena Irfanom Peljtom.