Nogomet
39

Ahmad Kallasi napokon na raspolaganju Dženanu Uščupliću

Piše: D. B.
Sirijski reprezentativac Ahmad Kallasi će od 7. kola BHT Premijer lige BiH biti na raspolaganju treneru FK Sarajevo Dženanu Uščupliću, potvrđeno je za portal Klix.ba iz Titove 38b.
Ahmad Kallasi
Ahmad Kallasi
Kallasi je zvanično postao igrač FK Sarajevo 6. augusta ove godine, ali pravo nastupa za Bordo ekipu nije imao zbog neriješene papirologije.

Međutim, taj problem je riješen, pa će Kallasi biti na raspolaganju treneru Dženanu Uščupliću već u narednom kolu u kojem Sarajevo gostuje u Zenici kod ekipe Čelika.

Dvadesettrogodišnji Sirijac igra na poziciji desnog beka, koja trenutno pripada Džemalu Berberoviću. Ipak, Berberović nije u dobroj formi, a dokaz tome je i nezadovoljstvo navijača njegovim igrama. Kallasi bi zbog toga trebao donijeti osvježenje u zadnju liniju tima sa Koševa.

Kallasi s nestrpljenjem očekuje svoj debi, a na svom profilu na Facebooku je objavio fotografiju dresa sa brojem 55.

Osim Kallasija, dozvolu za nastupe je dobio Germain Kuadio, kao i novi napadač FK Sarajevo Amer Bekić.

Radi se o tri značajna pojačanja za već izuzetno snažnu ekipu Sarajeva, koja ipak nije na najbolji način započela sezonu.

Naredno, 7. kolo BHT Premijer lige BiH se igra 13. i 14. septembra zbog reprezentativne pauze.

Reprezentacija BiH će u narednom periodu odigrati dvije utakmice, prijateljsku protiv Lihtenštajna u Tuzli te prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine protiv Kipra u Zenici.

U reprezentaciju je pozvan i jedan nogometaš FK Sarajevo, a to je mladi Gojko Cimirot, igrač sredine terena, koji pruža sjajne partije u Bordo ekipi, a dokazao se i igrajući za mladu reprezentaciju BiH.