Nogomet
5

Aguero: Uvjerit ću Messija da dođe u Manchester City

Anadolija
Sergio Aguero (Foto: EPA)
Sergio Aguero (Foto: EPA)
Argentinski reprezentativac i udarna igla napada Manchester Cityja Sergio Aguero izjavio je da će dati sve od sebe da uvjeri kolegu iz reprezentacije i asa Barcelone Lionela Messija da dođe u Manchester City.

Aguero je za španske medije komentirao posljednje medijske natpise o Messijevom mogućem napuštanju Barcelone i tom prilikom kazao da će pokušati da ga uvjeri da dođe u Manchester City.

"Naravno, to neće biti lako, ali bi bilo lijepo da najbolji fudbaleri današnjice igraju u Premijer ligi“, kazao je Aguero.

Pojedini mediji su objavili vijesti o tome kako navodno Messi više nije sretan u klubu iz Katalonije, a on je dodatno „potpalio“ raspravu izjavom „ne bude sve kako u trenutku zamišljamo“.

"Sve ćemo vidjeti po okončanju sezone. Bez obzira na to što sam ranije izjavljivao da u svom klubu želim ostati do kraja karijere, stvari ne bivaju uvijek kako želimo“, kazao je Messi.

Ipak, predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu poručio je da je Messi zadovoljan u klubu i da uživa svu podršku kao i ranije.

Messi je u dosadašnjih 18 odigranih utakmica sezone postigao 17 golova i zabilježio 11 asistencija. Uz Cristiana Ronalda i Manuela Neuera je ušao u finalni izbor i za FIFA-ino prestižno priznanje „Zlatna lopta“, koje se tradicionalno dodjeljuje najboljem fudbaleru godine u svijetu.