Nogomet
298

Adnan Šećerović: Mogao sam igrati u Evropi s Radnikom, ali Željezničar se ne odbija

Piše: D. B.
Adnan Šećerović
Adnan Šećerović
Bh. nogometaš Adnan Šećerović je nakon uspješne sezone s Radnikom, osvajanja Kupa BiH, Kupa RS i plasmana u kvalifikacije Evropske lige, napustio tim iz Bijeljine i potpisao ugovor s FK Željezničar. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o svom izboru te otkrio svoja očekivanja.

Dvadesetčetverogodišnji igrač sredine terena je imao nekoliko ponuda iz BiH i inostranstva, a na kraju se odlučio za dolazak na Grbavici.

"Imao sam ponudu da produžim ugovor s Radnikom, kontaktirali su me još neki klubovi iz BiH, Srbije i Hrvatske, kao i jedan austrijski klub, ali sam odabrao Željezničar. Sretan sam, vjerujem da sam donio ispravnu odluku", izjavio je Šećerović.

U protekloj sezoni je igrao odlično za Radnik, osvojio je Kup BiH i Kup RS, a ostvaren je i historijski plasman u Evropu, tačnije u kvalifikacije Evropske lige. Uprkos tome je prešao u Željezničar, koji naredne sezone neće igrati u Evropi.

"Zadovoljan sam svojom sezonom u Radniku, osvajanje trofeja i plasman u Evropu je veliki uspjeh za mene i klub. Istina je da sam mogao igrati u Evropu, ali se Željezničar ne odbija. Prihvatio bih ponudu Plavih i kad bih znao da nikad u Evropi neću zaigrati protiv velikih klubova. Ipak, Radniku želim mnogo sreće", rekao je novi igrač Plavih s Grbavice.

On čvrsto vjeruje da će Željezničar sljedeće sezone biti itekako konkurentan te da može do duple krune.

"Od Želje se uvijek očekuje da osvaja trofeje. Nadam se da ćemo osvojiti titulu, a zašto ne i Kup BiH. Željo je veliki klub i može osvojiti oba trofeja. Ne bi bilo prvi put", završio je Šećerović.