Nogomet
49

Vezni igrač Radnika Adnan Šećerović na meti Slobode i Sarajeva

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Radnik je najugodnije iznenađenje protekle sezone u BiH, a jedan od najzaslužnijih za uspjeh Bijeljinaca je vezni igrač Adnan Šećerović.

Najbolji igrači osvajača Kupa BiH su na meti najboljih klubova u našoj zemlji, ali i regionu, a izuzetak nije ni 24-godišnji Šećerović.

Za njegove usluge, kako smo saznali, najzainteresovaniji su Sloboda i Sarajevo. No, kako kaže Šećerović, nije isključeno ni da ostane u Radniku i pokuša napraviti uspjeh sa ekipom u kvalifikacijama za Evropsku ligu naredne sezone.

"Godi mi interes klubova, ali o tome neka brine moj menadžer. Rekao bih da su za sada sve opcije otvorene, a moje je da treniram i budem spreman za nove izazove. Osim klubova iz Premijer lige BiH imam jednu ponudu iz inostranstva, ali ne bih da otkrivam ime. Moja odluka gdje ću nastaviti karijeru će biti poznata veoma brzo. U inostranstvu sam igrao šest godina i naravno da bih želio ponovo igrati vani, ali ni Liga 12 neće biti loša iduće sezone", poručio je Šećerović.

Šećerović je u karijeri nosio dresove Slavena iz Živinica, holandske Rode, NEC-a, Fortune Sittard i MVV-a, te austrijskog Lustenaua, odakle je prošlog ljeta stigao u Radnik.