Nogomet
16

Admir Adžem: Zadovoljan sam igrom, a neka sada u Lovćenu razmišljaju o nama

Piše: N. Jamaković
Admir Adžem (Foto: Klix.ba)
Admir Adžem (Foto: Klix.ba)
Uprkos neriješenom rezultatu 0:0 u sinoćnjoj utakmici Željezničar - Lovćen na Koševu u 1. pretkolu Evropske lige, trener Plavih Admir Adžem za Klix.ba je istakao da je zadovoljan igrom svoga tima.

"Osim rezultata mogu reći da sam većinom zadovoljan našom igrom. Protiv Lovćena smo stvorili 6-7 izglednih šansi, dok oni nisu nijednu izuzmemo li udarac sa 40 metara", kazao je Adžem na početku razgovora za Klix.ba.

Ističe kako je nedostajala realizacija, ali i da se tako nešto moglo i očekivati.

"Lovćen nas nije iznenadio"

"Otišli su nam Hodžić i Selimović koji su prošle sezone dali najviše golova za Željezničar, a njihov odlazak nismo uspjeli adekvatno nadomjestiti. Također, u ekipi smo imali i dva igrača koji se još uvijek oporavljaju od povreda, kao i golmana koji nije branio izvjesno vrijeme. Međutim, iz dana u dan smo bolji i to je ono što me raduje", ističe trener Željezničara.

Navodi kako je stručni štab kluba sa Grbavice dobro izanalizirao igru Lovćena, te da ih ničim nisu iznenadili.

"Moramo znati da oni nisu nikakvi konobari i da imaju iskusne igrače među kojima su neki igrali za veće klubove nego igrači Željezničara. Osim toga, crnogorski klubovi izbacivali su timove poput Sarajeva i banjalučkog Borca", naveo je Adžem odbijajući preuzeti ulogu favorita u ovom duelu.

Dodaje, međutim, kako je rezultat 0:0 poprilično opasan za ekipu koja je domaćin u revanšu.

Opasni u kontranapadima

"Oni nas nisu iznenadili na Koševu, a neka sada oni razmišljaju o nama. Mi smo veoma opasni u kontranapadima jer imamo i takav profil igrača", rekao je naš sagovornik.

Adžem je istakao kako je pred njegovom ekipom sedam dana do revanša, što će im odlično doći da se pripreme za tu utakmicu.

"Svaki dan nam je bitan, a sedam dana je sasvim dovoljno da se spremimo za revanš. Veoma sam zadovoljan atmosferom u ekipi, a posebno podrškom navijača koji su i u sinoćnjoj utakmici uprkos rezultatu 0:0 pokazali kako se voli i bodri svoj klub", zaključio je trener Plavih, kojem je sinoćnja utakmica protiv Lovćena bila prva zvanična na klupi Željezničara.