Biciklistička utrka
0

MTB Downhill Race na Bjelašnici

Sarajevo-x.com
Kako je već najavljeno, ovog vikenda na olimpijskoj skijaškoj spust stazi na Bjelašnici Brdsko biciklistički klub "Igman" i JKP ZOI 84 organizuju superatraktivnu biciklističku Downhill trku koja garantuje pregršt uzbuđenja za učesnike i posmatrače.

Spoj vrhunskih downhill bicikala i prelijepe skijaške spust staze koja je posebno pripremljena i uređena za ovu priliku zaista je jedinstven prizor kojeg ne treba propustiti. Dva i pol kilometra dugačka staza, sa visinskom razlikom od 432 metra tražiće od takmičara da pokažu maksimum svojih mogućnosti dok budu krotili zahtjevne zavoje i skokove. Pored odlične konfiguracij staze koja odgovara takmičarima važno je i to da je staza vrlo pristupačna široj javnosti koja želi samo posmatrati hrabre vožnje.

MTB DH trka "BJELAŠNICA 2009" će se tako održati u Babinom Dolu na Bjelašnici 30. i 31. maja ove godine, a prijaviti se može bilo ko ako je u stanju ispuniti osnovne uslove koji podrazumjevaju 19 godina starosti, odgovarajuću zaštitnu opremu, bicikl koji je namjenjen Downhill vožnji i prije svega dobru volju. Organizator je obezbjedio i maksimalnu sigurnost zahvaljujući održavanju prema UCI pravilima, ali i podršci Gorske službe spasavanja i Hitne pomoći Sarajeva.

Za sve učesnike obezbjeđen je i besplatni vertikalni transport do starta trke, i to trosjedažnom žičarom kapaciteta 1.350 osoba na sat. Za sve takmičare obavezna je uplata startnine od 25 eura, dok su organizatori ujedno obezbjedili i vrijedne novčane i robne nagrade, kao i medalje za troje prvoplasiranih u svih kategorijama.

Ovom trkom BBKI i ZOI 84 pokazuju da se potencijali olimpijskih dragulja kao što je to Bjelašnica još uvijek ne koriste ni izbliza punim kapacitetom, te da i pored zimsklih radosti planine kriju mnoge sadržaje koji tek trebaju privući pažnju.