Uspješno se prilagodio ekipi
1

Trener Galatasaraya zadovoljan nastupom Đedovića

Anadolija
Nihad Đedović
Nihad Đedović
Trener turskog Galatasaraya Ali Tursan izrazio je zadovoljstvo pobjedom u derbiju turske košarkaške lige protiv Bešiktasa i dodao kako je prezadovoljan adaptacijom i igrom reprezentativca BiH Nihada Đedovića.

Galatasaray je savladao gradskog rivala Bešiktaš rezultatom 92:81 u utakmici koja je opravdala epitet derbija kako rezultatskom neizvjesnošću, tako i kvalitetom prikazane igre.

Svoj prvi nastup u žuto-crvenom dresu zabilježio je i Nihad Đedović, koji je nedavno stigao u ekipu Galatasaraya kao veliko pojačanje.

"Đedović je odlično počeo. Doći u novi tim i brzo se adaptirati je zaista teško. Đedović je počeo u prvoj petorci i imao dobru minutažu. To je veoma zadovoljavajuća okolnost. Vjerujem da će i nastaviti u istom tempu da pruža dobre partije za naš klub“, izjavio je Tursan novinaru Anadolije.

Galatasaray Medical Park trenutni je lider na tabeli turske lige ali im u narednih pet kola slijedi grčevita borba sa Anadolu Banvitom i drugim konkurentima.

"Ekipa Galatasaraya ima samo jedan cilj, a to je osvajanje titule šampiona Turske i iako je rano govoriti o Play Off-u, mi želimo da u njega uđemo kao lideri na tabeli“, dodao je Tursan.