Košarka
0

Toronto pobijedio Miami u gostima, Portland na domaćem parketu bolji od Warriorsa

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
U trećoj utakmici polufinala Istoka Toronto je u gostima savladao Miami Heat (95:91) i time smanjio vodstvo Heata u seriji na 2:1, dok su aktuelni prvaci NBA lige Golden State Warriorsi u trećoj utakmici polufinala Zapada poraženi od Portland Trail Blazersa u gostima (120:108) i sada vodstvo Warriorsa u seriji iznosi 2:1.

Toronto je u Miaimiju bio u vodstvu od početka meča pa sve do kraja treće četvrtine, Tada je domaći tim uspio izjednačiti, a onda i preokrenuti na početku četvrte četvrtine. Ipak, gosti su uspjeli ponovo doći do vodstva i do konačne pobjede.

Najbolji pojedinac Miamija bio je Wade sa ubačenih 38 poena, dok je goste predvodio Lowry sa 33 poena.

Meč sa pregršt poena odigrali su Portland i aktuelni prvaci Warriorsi. Prve dvije četvrtine donijele su promjenjiv rezultat. Potom su igrači domaćeg tima preuzeli inicijativu u trećoj četvrtini kada su u nekoliko navrata imali 15 poena razlike. Vodstvo su održali do kraja i slavili sa konačnih 120:108.

Ovo je prvi poraz Warriorsa otkako je povrijeđen njihov najbolji igrač Stephen Curry. Naime, sjajni Curry se povrijedio prije tri sedmice.

Kod domaćina briljirao je Lillard je sa 40 poena i 10 asistencija, a najbolji strijelac Warriorsa sa 37 poena bio je Green koji je dodao osam asistencija.i devet skokova.