Košarka
36

"Svi smo mi Bosna": KK Bosna-Royal u subotu organizuje druženje ispred SCC-a

Klix.ba
U subotu, 10. septembra, 2016 sa početkom u 11 sati ispred Sarajevo City Centra u organizaciji KK Bosna-Royal održat će se promotivni događaj "Svi smo mi Bosna".

Tokom višesatnog druženja sa košarkašima KK Bosna-Royal i Škole košarke Realwayposjetioci će moći odmjeriti snage u slobodnim bacanjima te izvedbi trojki, a sve učesnike očekuju i nagrade.

Cijeli dogadjaj je organiziran u cilju promocije koncerta pod istim imenom "Svi smo mi Bosna" koji će 15. 9. okupiti sarajevsku rock scenu, a koji je i uvod u XII Memorijalni turnir "Mirza Delibašić" koji će se održati 16. i 17. septembra, 2016. godine.

"Pozivamo sve građane i građanke, zaljubljenike u košarku da nam se pridruže u subotu i u opuštenoj atmosferi pripreme za veliki povratak publike na košarkaške događaje KK Bosna-Royal", pozvao je Damir Krupalija, sportski direktor kluba i dodao kako je ovo prilika da publika upozna i mlade košarkaše iz Škole košarke Realway sa kojima je ostvarena sportska saradnja.

Tokom samog događaja bit će organizovano takmičenje u izvođenju slobodnih bacanja i šuteva za tri poena u kojem će svi učesnici osvojiti gratis ulaznice za koncert i turnir, dok će se pobjednici takmičiti protiv košarkaša Bosne-Royal te osvojiti gratis sezonske ulaznice.

"Ovaj događaj je odlična prilika za druženje, upoznavanje sa košarkašima Bosne, ali i za osvajanje vrijednih nagrada, pa pozivamo sve navijače da nam se u subotu pridruže ispred SCC-a, a 15. 9. ih očekujemo na koncertu, te 16. i 17. na turniru koji nosi ime po našoj košarkaškoj legendi Mirzi Delibašiću", istakao je Goran Perc, sekretar KK Bosna-Royal.