Košarka
0

"Studenti" dočekuju Vojvodinu

FENA
U 22. kolu regionalne košarkaške NLB lige ekipa Bosne ASA BH Telecoma u petak dočekuje ekipu Vojvodine Srbijagasa.

Zadnjeplasirana ekipa Jadranske lige stiže u Sarajevo kako bi iznenadila i bar malo popravila loš skor u ovoj sezoni. Trener "Studenata" Vlada Vukoičić poziva na oprez, iako je njegova ekipa prvi meč u Novom Sadu ubjedljivo riješila u svoju korist.

"Sutra u Sarajevo dolazi totalno druga ekipa sa novim trenerom i igračima, koji će u zadnjih pet kola pokušati da poboljšaju svoj omjer. Za nas je najbitnije da smo se kompletirali i želimo ipak da se koncentrišemo na našu igru, vjerujući da možemo doći do pozitivnog rezultata i prići korak bliže ostvarenju ovogodišnjeg cilja u jadranskoj ligi, a to je da izborimo još jednog BH predstavnika za iduću sezonu",a kazao je Vukoičić.

Igrač Bosne Dušan Đorđević rekao je, da je najbitnije da su svi zdravi i spremni za sutrašnji susret.

"Svjesni smo značaja ove utakmice i iako protivnik nije toliko atraktivan pozvao bih navijače da dođu u što većem broju, jer uz onakvu podršku, kakvu smo imali protiv Zvezde osjećamo da bi bili u stanju pobijediti svakoga", naglasio je Đorđević.

U domaći tim vratio se Nikola Vučurović, dok Seid Hajrić neće biti spreman ni za ovu utakmicu.

Susret Bosna ASA BH Telecom - Vojvodina Srbijagas igrat će se u petak u 20.15 sati u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skenderija.