Košarka
8

Skroman učinak Teletovića, poraz Sunsa i zabava za publiku

Piše: S. H.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Ekipa Phoenix Sunsa našeg Mirze Teletovića zabilježila je još jedan poraz, ovaj put od Cleveland Cavaliersa rezultatom 101:97. Kapiten naše reprezentacije imao je skroman učinak ubacivši tek pet poena.

U poprilično izjednačenoj utakmici Sunse su na njihovom terenu ipak porazili gosti iz Clevelanda koji su prve tri četvrtine rješavali u svoju korist uz po nekoliko poena prednosti (34:30, 26:24, i 21:19). Phoenix je bio bolji samo u posljednjem dijelu igre koji su dobili rezultatom 24:20.

Pobjednički tim predvodio je Kyrie Irving sa 22 poena, dok je lider ekipe LeBron James ubacio za njegove standarde skromnih 14 poena.

Kod ekipe Phoenixa najefikasniji je bio T. J. Warren sa 23 poena, dok je 18 poena ubacio Brandon Knight. Mirza Teletović je na nešto manje od 12 minuta, koliko je igrao, ubacio pet poena, pogodivši jednu trojku, čemu je dodao i jednu asistenciju.

Ipak, publika je maksimalno uživala, a poseban razlog za radost imao je jedan navijač koji je u pauzi utakmice postigao koš sa pola terena i tako osvojio nagradu od 5.000 dolara.