Četvrtfinale Kupa BiH
0

FOTO / Široki deklasirao Slobodu u Mejdanu, pojavio se i Djeda Mraz

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš)
Košarkaši aktuelnog prvaka BiH Široki WWina, posljednji su polufinalisti košarkakog Kupa BiH. Širokobriježani su večeras, u Mejdanu pred oko 2.000 gledalaca, savladali domaću OKK Slobodu sa 98:65 (11:23, 11:27, 17:20, 26:28).

Najefikasniji igrač utakmice bio je domaći kapiten Miodrag Tanasilović, koji je ubacio 25 poena. S druge strane Boris Barać je ubacio 19, a Dalibor Peršić, nekadašnji igrač ugašene KK Sloboda, postigao je 15 poena.

Organizator se potrudio da gledaocima priredi nekoliko iznenađenja, a za dobro raspoloženje bio je zadužen najomiljeniji tuzlanski Djed Mraz, Dragan Divjak Šećo. Bolji poznavaoci košarkakih prilika prisjetili su se kako je Šećo, kao Djed Mraz, posljednji put u Mejdanu bio prije tačno deset godina. Tada je KK Sloboda deklasirala dvostrukog evropskog prvaka zagrebačku Cibonu, u okviru Jadranske lige.

Deceniju kasnije, OKK Sloboda je na svom parketu pretrpjela težak poraz od Širokog Wwina. No, igračima se ne može ništa zamjeriti, jer su oni pružili svoj maksimum. Pored Širokog, na final – four Kupa BiH plasirali su se Igokea, Bosna i Mladost.