Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mirza je neponovljiva legenda BiH, ex YU, Euro i svjetske kosarke. Dovoljna je bila slika sa elegantnim skok-sutom (na pitanje dali poznaje igraca) da bih veliki Larry Bird izjavio "European Pistol Pete Maravich"...a drugi Euro FIBA 50 star dodao "malo bolja verzija". To sve govori o Mirzi kao igracu. Jednom je jedan igrac Reala spmenuo "maestro kao kosarkas a jos bolji covjek". Publika, u vecini dvorana gdje je igrao je ustajala na noge kad se spomene ime Mirza Delibasic.
Hvala Kindje, legendo! To je bilo neko drugo vrijeme, nisi tukao samo "Engleze, Švabe i Ruse", nego i Amere i sve ostalo sto pimpla loptu. Hvala!
Ko je od BiH sportasa bio drzavni, evropski i svjetski prvak sa klubom, i najbolji igrac tima koji je sve to osvajao, a istovremeno evropski, svjetski i olimpijski pobjednik sa reprezentacijom? // Kome nikad i nigdje nisu zvizdali nego su mu jedino aplaudirali? // Cija se slika danas moze vidjeto u trofejnim prostorijama najveceg sportskog kluba na svijetu, Reala iz Madrida?
Dva komentara u sat vremena. Toliko cijenimo legende. Mi smo rinaka od naroda
Svaka čast Mirzi ali prestanite forsirati ovo da je najbolji sportista BiH svih vremena. Salihamidžić,Džeko ili Teletović su > od Mirze D.
Od ovih nabrojanih, ko je bio drzavni, evropski i svjetski prvak sa klubom, i najbolji igrac tima koji je sve to osvajao? Ko je uz sve ovo, istovremeno bio evropski, svjetski i olimpijski pobjednik sa reprezentacijom? // Kome nikad i nigdje nisu zvizdali nego su mu jedino aplaudirali? // Cija se slika danas moze vidjeto u trofejnim prostorijama najveceg sportskog kluba na svijetu, Reala iz Madrida, a uz originalni pehar Lige sampiona koji je osvojila i Bosna?
@Tananariva Titule svjetskog ili olimpijskog prvaka imaju težinu u individualnom sportu jer to znači da si najbolji na svijetu, sam si to osvojio. Dok u timskim sportovima kao što su fudbal ili košarka možeš da budeš svjetski ili olimpijski prvak sa 10 odigranih minuta na čitavom turniru ili prosjekom od 1,3 koša. Neko da 10 golova na SP i nije svjetski prvak a drugi odigra 2 minute i postane svjetski prvak. Znači li to da je bolji od njega?
Kinđe hvala ti ! 🤎