Svaka čast Mirzi ali prestanite forsirati ovo da je najbolji sportista BiH svih vremena. Salihamidžić,Džeko ili Teletović su > od Mirze D.
Od ovih nabrojanih, ko je bio drzavni, evropski i svjetski prvak sa klubom, i najbolji igrac tima koji je sve to osvajao? Ko je uz sve ovo, istovremeno bio evropski, svjetski i olimpijski pobjednik sa reprezentacijom? // Kome nikad i nigdje nisu zvizdali nego su mu jedino aplaudirali? // Cija se slika danas moze vidjeto u trofejnim prostorijama najveceg sportskog kluba na svijetu, Reala iz Madrida, a uz originalni pehar Lige sampiona koji je osvojila i Bosna?
@Tananariva Titule svjetskog ili olimpijskog prvaka imaju težinu u individualnom sportu jer to znači da si najbolji na svijetu, sam si to osvojio. Dok u timskim sportovima kao što su fudbal ili košarka možeš da budeš svjetski ili olimpijski prvak sa 10 odigranih minuta na čitavom turniru ili prosjekom od 1,3 koša. Neko da 10 golova na SP i nije svjetski prvak a drugi odigra 2 minute i postane svjetski prvak. Znači li to da je bolji od njega?
Prikaži sve komentare (9)