Košarka
0

Oproštajni nastup: Bryant jedan od najstarijih košarkaša u historiji NBA All-Star mečeva

Klix.ba
Petorke Istoka i Zapada na predstojećem All-Star meču (Foto: Bleacherreport Instagram)
Petorke Istoka i Zapada na predstojećem All-Star meču (Foto: Bleacherreport Instagram)
NBA je objavila zvaničnu listu startnih petorka All-Star meča koji se igra 14. februara u Torontu. Najviše glasova od svih igrača dobio je Kobe Bryant koji igra svoju oproštajnu sezonu.

Legendarni košarkaš LA Lakersa dobio je blizu 1.9 miliona glasova. Ovo će biti njegov 17. uzastopni nastup na All-Star mečevima, a ukupno 18 puta je bio učesnikom spektakularnog meča sezone. On će, zajedno sa Stephenom Curryjem, Kevinom Durantom, Kawhi Leonardom i Russellom Westbrookom, predstavljati ekipu Zapada.

Istočnu konferenciju predvodit će Dwayne Wade i LeBron James kojima je to 12. nastup u All-Star mečevima, a sa njima na parketu igrat će i Paul George, Carmelo Anthony i Kyle Lowry.

Meč će naravno biti poseban zbog Kobe Bryanta koji se na kraju sezone oprašta od košarke, a njegovo učešće u All-Star meču svrstava ga među četiri najstarija igrača koja su igrala te mečeve. Naime, od igrača sa minimalno 37 godina samo su još veliki Michael Jordan, John Havlicek i Kareem Abdul-Jabbar zabilježili nastup u početnoj petorci All-Star meča.