Košarka
10

Nurkić: Nezgodno je nakon pauze od osam mjeseci u utakmicama vraćati snagu

Klix.ba
Jusuf Nurkić (Foto: AFP)
Jusuf Nurkić (Foto: AFP)
Jusuf Nurkić još uvijek nije potpuno spreman za NBA utakmice, ali je na prethodnoj utakmici protiv Minnesota Timberwolvesa pokazao da mu ne treba mnogo vremena za povratak u formu.

Denver Nuggetsi su slavili rezultatom 78:74 protiv Minnesote, a Nurkić je upisao 15 poena i 10 skokova. Dodao je i pet blokada što je njegov najbolji učinak u NBA ligi kada je riječ samo o blokadama.

Trener Nuggetsa Michael Malone kazao je prezadovoljan onim što Nurkić pokazuje s obzirom na to da mu doktori određuju minutažu, pa je tako u prve dvije utakmice nakon povratka poslije povrede bilo dozvoljeno da igra maksimalno po 15 minuta. U posljednjoj utakmici, dakle protiv Minnesote, Nurkić je igrao 22 minute i kako vrijeme odmiče sve veća minutaža bit će mu dozvoljena.

"Potrebno je vrijeme. Bit će opet sve uredu. Zabavno je. Jedva čekam da igram i samo želim pomoći saigračima da pobijede. Znate, nisam igrao oko osam mjeseci. Sada je nezgodno pošto nemam vremena za vježbanje, nego moram vraćati snagu na utakmicama", kazao je Nurkić.

Narednu utakmicu Denver igra protiv Memphis Grizzlesa u 2:00 sata poslije ponoći. Bit će to ponovni okršaj Nurkića i Marca Gasola. U duelima njih dvojice bilo je varnica, ali i pomirenja.