Netsi će biti apsolutni hit
0

Nakon 55 godina profesionalni sport se vratio u Brooklyn

Totalsport
Sa susreta u Brooklynu (Foto: AFP)
Sa susreta u Brooklynu (Foto: AFP)
Nakon čak 55 godina profesionalni sportski klub je ponovno u Brooklynu. Košarkaška ekipa Netsa, u kojoj igra i naš reprezentativac Mirza Teletović, bit će ove godine apsolutni hit tamošnjim navijačima...

Njih 17.700 je ispunilo Barclays Center i bez prestanka je skandiralo i navijalo tokom pobjede Brooklyna protiv Toronta (107-100). Bila je to prva utakmica sezone za Brooklyn, također prva domaća, makar se premijera trebala dogoditi dva dana ranije protiv New Yorka, ali je taj meč odgođen zbog velikih posljedica koje je izazvao uragan Sandy na tom području.

U svakom slučaju, Brooklyn nije imao profesionalnu ekipu od 1957. godine kada se bejzbol ekipa Dodgersa preselila u Los Angeles gdje stoluje i dan danas.

"Znam da navijači traže od nas šou i mi ćemo se silno truditi da im to svaku večer ponudimo. Imat ćemo strašnu podršku, a to je nešto što moramo iskoristiti", rekao je Joe Johnson, odlični strijelac koji je ovog ljeta došao u Netse, te je jedan od razloga zašto mnogi vjeruju da će Brooklyn ove sezone igrati doigravanje na Istoku.

Brook Lopez je odlično odradio tu premijeru, te je meč završio sa 27 poena. Deron Williams je dodao 15, spomenuti Johnson 14, kao i C.J. Watson. Mirza Teletović nije nastupio na ovom meču.